Ambassade, Consulaat-Generaal en Consulaten, Australië

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Kandidatuur VN-Veiligheidsraad 2017-2018

Het Koninkrijk der Nederlanden heeft zich kandidaat gesteld voor een niet-permanente zetel in de VN-Veiligheidsraad voor de periode 2017-2018.

2 Sluitingsdagen mei-juni ambassade en consulaat-generaal

De ambassade in Canberra is gesloten op maandag 8 juni voor de viering van de verjaardag van Koningin Elizabeth II. Het consulaat-generaal in Sydney is gesloten op maandag 25 mei; Tweede Pinksterdag.

3 Koningsdagreceptie 2015 in Sydney

Ter gelegenheid van Koningsdag 2015 nodigen de Consul-Generaal der Nederlanden te Sydney Willem Cosijn en zijn echtgenote Heleen Cosijn u graag uit voor de Koningsdagreceptie in Sydney op donderdag 30 april om 18.00 uur in het Sydney Masonic Centre.

4 Wijzigingen paspoortloketten

Nederlanders in Australië worden eraan herinnerd dat het aanvragen van een nieuw Nederlands paspoort vanaf 1 oktober 2015 alleen mogelijk is bij het Consulaat-Generaal in Sydney.

5 GCCS2015: Cyberspace-bijeenkomst in Canberra

De Nederlandse Ambassade in Canberra organiseerde op 25 maart de eerste van een reeks internationale pre-events in de aanloop naar de Global Conference on CyberSpace (GCCS 2015) in Den Haag.

6 Australia-Netherlands Water Challenge 2015

De Holland Water Challenge nodigt masterstudenten en young professionals uit om onderzoek te doen naar waterproblematiek in Australië en/of Nederland. In samenwerking met professionals kun je je eigen ideeën en oplossingen uitwerken.

7 Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015)

Op 16 en 17 april 2015 is Nederland gastheer van de Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015). De GCCS2015 gaat over de uitdagingen en kansen die verdergaande digitalisering nu en in de toekomst biedt. De conferentie is in Den Haag.

8 Zoektocht naar vermist VOC schip de 'Fortuyn'

Het vijfde VOC wrak in Australische wateren wordt misschien gauw gevonden. Vanaf 19 januari 2015 gaat een team van Australische maritieme archeologen nabij Christmas Island en de Cocos Keeling Islands op zoek naar het wrak van het Nederlandse VOC schip de Fortuyn (verloren gegaan in 1724).

9 Waarschuwing voor bosbranden in Australië

In verscheidene delen van Australië is het risico van zich snel uitbreidende bosbranden momenteel extreem groot. Het is daarom van groot belang om dagelijks het lokale nieuws te volgen en aanwijzingen van de autoriteiten en hulporganisaties strikt op te volgen. Bij twijfel kan de lokale brandweer of politie worden gebeld voor nadere informatie.

10 Consulaat-Generaal lanceert met trots hollandhubaustralia.com.au

Tijdens een brainstormdiner georganiseerd door de Consul-Generaal met vertegenwoordigers en CEO’s van Nederlandse bedrijven, is het idee ontstaan om een website te creëren met daarop alle Nederlandse bedrijven of bedrijven die Nederlandse producten of expertise verkopen in Australië.