Ambassade, Consulaat-Generaal en Consulaten, Australië

xRSS

1 t/m 10 van 182

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Zest Festival 2014

Op zaterdag 20 en zondag 21 september zal in Kalbarri in Western Australia het derde Zest Festival worden georganiseerd. Doel van het festival is de culturele banden en historische connecties van Australië en Nederland met landen als Japan, India en Indonesië te verkennen. Deze landen zijn met elkaar verbonden door de historische reizen van de Nederlandse Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC). Net als tijdens de vorige twee edities is de Nederlandse Ambassade een trots sponsor van dit festival.

2 Presentatie van de memoires van militaire veteraan Paul Couvret

Op woensdag 13 augustus zijn de memoires van de militaire veteraan Paul Couvret gepresenteerd in de National Library of Australia in Canberra. Couvret, waarschijnlijk één van de bekendste Nederlanders in Australië, stierf in 2013 op 91-jarige leeftijd. Hij leidde een uitzonderlijk leven. Deze publicatie, die zowel gedrukt als in E-book zal verschijnen, benadrukt de diepgaande militaire geschiedenis die Nederland en Australië delen. Om die reden is de Nederlandse Ambassade in Canberra een trots sponsor van dit project.

3 Mensenrechtentulp 2014

De Mensenrechtentulp is een jaarlijkse prijs voor personen of organisaties die op een vernieuwende manier de mensenrechten in de wereld bevorderen. Mensenrechtenverdedigers van over de hele wereld kunnen vanaf heden worden voorgedragen voor de Mensenrechtentulp 2014.

4 Bezoek Dr. Uri Rosenthal

Op 29 juli heeft een Nederlandse delegatie onder leiding van Dr. Uri Rosenthal, Speciaal Vertegenwoordiger voor de Cyberspace Conferentie van 2015, op uitnodiging van de Nederlandse ambassade het Australian Strategic Policy Institute (ASPI) in Canberra bezocht om te spreken over cybersecurity. Dr. Rosenthal is een toonaangevend expert op dit gebied en zijn bezoek demonstreert de sterke bilaterale relatie die Australië en Nederland onderhouden op het gebied van nucleaire veiligheid.

5 AIDS 2014

Mr. Lambert Grijns, de Nederlandse Ambassadeur Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten, en de Nederlandse Ambassade zijn de organisatie van de International AIDS Conference en de bevolking van Melbourne dankbaar voor hun welkom en de troostende woorden en gebaren nadat 6 afgevaardigden, waarvan 5 Nederlanders, zijn omgekomen tijdens de MH17 ramp.

6 Openbaar optreden ambassadeur de Klerk

Op 25 juli gaf ambassadeur Piet de Klerk, de voormalig ‘Sherpa’ van de Nuclear Security Summit 2014, een openbare presentatie aan het National Security College van de ANU over het voorkomen van nucleair terrorisme. Mr. de Klerk is een toonaangevend expert op dit gebied en zijn bezoek demonstreert de sterke bilaterale relatie die Australië en Nederland onderhouden op het gebied van nucleaire veiligheid.

7 Vliegramp MH17

De Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Canberra, het Consulaat-Generaal in Sydney, en de Nederlandse Consulaten in Perth, Adelaide, Brisbane and Melbourne hebben een condoleanceregister voor de nabestaanden van vlucht MH17 geopend. Belangstellenden kunnen het register tekenen.

8 Vliegramp MH17

Onderstaande speech van Minister van Buitenlandse Zaken, dhr. Frans Timmermans, is op 18 juli namens hem voorgelezen aan de leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, door dhr. Karel van Oosterom, Permanent Vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York.

9 Vliegramp MH17

Nederland is diep geschokt door de verschrikkelijke ramp met vlucht MH17. Wij treuren om iedereen aan boord, waar zij ook vandaan kwamen. Wij leven mee met al hun dierbaren, vrienden, collega’s en bekenden.

10 World Harp Congress 2014

Op maandag 21 juli zal het Canto Ostinato Audio Visual, een innovatieve interpretatie van Simeon ten Holt's Canto Ostinato, worden opgevoerd door drie Nederlandse musici tijdens de twaalfde editie van het World Harp Congress in Sydney. De Nederlandse Ambassade is een trots sponsor van de 2014 editie van het WHC.