Ambassade, Consulaat-Generaal en Consulaten, Australië

xRSS

1 t/m 10 van 176

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Vliegramp MH17

De Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Canberra, het Consulaat-Generaal in Sydney, en de Nederlandse Consulaten in Perth, Adelaide, Brisbane and Melbourne hebben een condoleanceregister voor de nabestaanden van vlucht MH17 geopend. Belangstellenden kunnen het register tekenen.

2 Vliegramp MH17

Onderstaande speech van Minister van Buitenlandse Zaken, dhr. Frans Timmermans, is op 18 juli namens hem voorgelezen aan de leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, door dhr. Karel van Oosterom, Permanent Vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York.

3 Vliegramp MH17

Nederland is diep geschokt door de verschrikkelijke ramp met vlucht MH17. Wij treuren om iedereen aan boord, waar zij ook vandaan kwamen. Wij leven mee met al hun dierbaren, vrienden, collega’s en bekenden.

4 World Harp Congress 2014

Op maandag 21 juli zal het Canto Ostinato Audio Visual, een innovatieve interpretatie van Simeon ten Holt's Canto Ostinato, worden opgevoerd door drie Nederlandse musici tijdens de twaalfde editie van het World Harp Congress in Sydney. De Nederlandse Ambassade is een trots sponsor van de 2014 editie van het WHC.

5 Stageplaatsen Ambassade Canberra

De Nederlandse Ambassade in Canberra biedt de mogelijkheid om ongeveer 6 maanden, van september 2014 tot eind februari 2015, stage te lopen bij de Afdeling Culturele Zaken en Publieksdiplomatie en bij de Afdeling Economie en Handel. Deadline Afdeling PCZ is 27 juni, deadline Economische Afdeling is 18 juli.

6 Uitslagen Europese Parlementsverkiezingen

De uitslagen van de Europese Parlementsverkiezingen zijn bekend. Uit de officiële uitslag is gebleken dat het CDA met vijf zetels de grootste Nederlandse partij is geworden tijdens deze verkiezingen. In het Europees Parlement heeft Nederland recht op 26 van de in totaal 751 beschikbare zetels en het CDA laat met deze uitslag de PVV en D66, beide met vier zetels, nipt achter zich. In Australië was met name Groenlinks populair. Zij behaalden 21 procent van de 262 in Australië uitgebrachte stemmen.

7 Stagevacature

Het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden te Sydney biedt de mogelijkheid om stage te lopen bij de afdeling Economische Zaken per september/oktober 2014 tot een maximale duur van 6 maanden.

8 Verkiezingen Europees Parlement 2014: Briefstembureau Canberra

Het briefstembureau te Canberra zal op 22 mei 2014 voor de verkiezingen van het Europees Parlement vanaf 7:30 uur EST (lokale tijd) 's ochtends geopend zijn. Het briefstembureau is gevestigd op de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Canberra.

9 Verkiezingen Europees Parlement 2014: Nederlanders stemmen vanuit het buitenland

Als u op het registratieformulier heeft u aangegeven dat u per brief wilt gaan stemmen, ontvangt u per mail en/of per post uw stembescheiden. Deze bestaan uit een stembewijs, een stembiljet en een oranje + witte envelop.

10 Nederland en Australië samen tegen geïmproviseerde explosieven

Defensie gaat meer samenwerken met Australië op het gebied van Counter-IED, de strijd tegen geïmproviseerde explosieven. Een overeenkomst daartoe is op 12 maart j.l. in Den Haag getekend. Vandaag is deze Information Exchange Agreement (IEA) contra-ondertekend op de Nederlandse Ambassade in Canberra door de Australische Brigadier Wayne Budd.