Ambassade, Consulaat-Generaal en Consulaten, Australië

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 167

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Nederland en Australië samen tegen geïmproviseerde explosieven

Defensie gaat meer samenwerken met Australië op het gebied van Counter-IED, de strijd tegen geïmproviseerde explosieven. Een overeenkomst daartoe is op 12 maart j.l. in Den Haag getekend. Vandaag is deze Information Exchange Agreement (IEA) contra-ondertekend op de Nederlandse Ambassade in Canberra door de Australische Brigadier Wayne Budd.

2 Canberra International Music Festival 2014

In 2014 vindt het Canberra International Music Festival (CIMF) plaats. Werken van vijf Nederlandse componisten zijn in het programma opgenomen en drie Nederlandse musici zullen tijdens het evenement optredens verzorgen. De Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden is dit jaar een trotse sponsor van dit internationale muziek evenement.

3 Koningsdagreceptie in Sydney

Ter gelegenheid van Koningsdag 2014 nodigen de Consul-Generaal der Nederlanden te Sydney Willem Cosijn en zijn echtgenote Heleen Cosijn u graag uit voor de eerste Koningsdagreceptie in Sydney op donderdag 24 april om 18 uur in het Sydney Masonic Centre.

4 4 mei Herdenking

De Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden en de nationale voorzitter van N.E.S.W.A. Australië hebben de eer om alle Nederlanders en hen die een speciale band hebben met Nederland uit te nodigen voor de 4 mei herdenking in Canberra.

5 TEDxBinnenhof

Op 31 maart ’14 zal het TEDxBinnenhof evenement met als titel ‘Global Challenges, Dutch Solutions’ plaatsvinden in Den Haag. Op diverse locaties in binnen- en buitenland worden ‘livestream events’ georganiseerd waar gasten live mee kunnen kijken naar de TEDxBinnenhof Talks. Ontdek waar in Australië u de TEDxBinnenhof Talks kunt bekijken!

6 Verkiezingen Europees Parlement 2014: Nederlanders stemmen vanuit het buitenland

Bent u Nederlander, woont u (tijdelijk) buiten Nederland en wilt u stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement? Dat kan. U moet zich dan voor 10 april 2014 registreren als kiezer.

7 Australië en Nederland

De Australische Minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop en de Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans hebben vandaag in Canberra de hechte band tussen hun beide landen bevestigd door een intentieverklaring te tekenen waarmee een strategische dialoog in gang wordt gezet.

8 LET OP – Beperkte mogelijkheid paspoortaanvragen periode 24 februari t/m 10 maart 2014

Vanaf 9 maart 2014 verandert de geldigheidsduur van het paspoort voor personen van 18 jaar en ouder naar 10 jaar. De invoering van het nieuwe reisdocument maakt het noodzakelijk dat de systemen en personalisatiemachines aanpast moeten worden om dit nieuwe model te kunnen vervaardigen. Hierdoor kunnen tussen maandag 24 februari tot en met zondag 9 maart 2014 slechts beperkt of geen paspoortaanvragen in behandeling genomen worden.

9 Europees politiek akkoord nodig na verkiezingen

‘Europa moet met zijn tijd mee’. Dit zei minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) vanavond in zijn Europa-speech in Rotterdam. De minister wil na de Europese verkiezingen in mei een politiek akkoord tussen de Europese Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie. Daarin moet worden vastgelegd wat Europa de komende vijf jaar doet en wat het overlaat aan de lidstaten. De EU moet zich wat de minister betreft concentreren op hoofdzaken, bijzaken afstoten en helpen met verteren van de grote veranderingen die de EU heeft ondergaan.

10 Timmermans bezoekt Australië en Nieuw-Zeeland

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken brengt van zondag 23 tot en met donderdag 27 februari een bezoek aan Nieuw-Zeeland en Australië.