Ambassade, Consulaat-Generaal en Consulaten, Australië

xRSS

1 t/m 10 van 188

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Dutch TV - Seizoen 6

Dutch TV Australia heeft seizoen 6 uitgebracht. De afleveringen van dit seizoen hebben een sterke focus op het maritiem en migranten erfgoed dat Nederland deelt met Australië. Verhalen over het eerste contact in 1606 dichtbij Mapoon, de tragedie van de Batavia, Nederlandse migranten en hun kinderen, de Maza zusters, en de geschiedenis van het opvangcentrum voor migranten in Bonegilla, en andere onderwerpen, worden verteld in 13 afleveringen die worden uitgezonden tot eind november.

2 Vacature handelsmedewerker

Het Nederlands Consulaat-Generaal in Sydney heeft een vacature voor de positie van Handelsmedewerk(st)er. Deadline: 13 oktober 2014. Bijgevoegd de Engelstalige vacature.

3 Prinsjesdag

Op de derde dinsdag in september (Prinsjesdag) overhandigt de minister van Financien de Miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer.

4 Wat gebeurt er op Prinsjesdag?

Op 16 september 2014, Prinsjesdag, maakt de regering haar plannen voor 2015 bekend. Koning Willem-Alexander zal in de Ridderzaal de Troonrede uitspreken. Later op de middag biedt de minister van Financiën het koffertje met de Miljoenennota en de Rijksbegroting 2015 aan het parlement aan. Bekijk hier de animatie van wat er gebeurt op Prinsjesdag.

5 Minister Timmermans kandidaat voor hoge EU-functie

EU-commissievoorzitter Jean-Claude Juncker maakte op woensdagmiddag bekend wie hij in zijn team wil hebben. Minister Frans Timmermans is daarin zijn eerste vicevoorzitter en rechterhand.

6 Ereteken van Verdienste

De Australische Minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop, heeft het prestigieuze Ereteken voor Verdienste van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken ontvangen.

7 Belangrijk nieuws over het aanvragen van Nederlandse paspoorten

De uitgifte van Nederlandse reisdocumenten gaat wereldwijd veranderen. Ook in Australië. Vanaf 1 oktober 2015 nemen de Honoraire Consulaten in Adelaide, Brisbane, Melbourne en Perth en de ambassade in Canberra in Australië geen paspoort- en visumaanvragen meer in behandeling.

8 Zest Festival 2014

Op zaterdag 20 en zondag 21 september zal in Kalbarri in Western Australia het derde Zest Festival worden georganiseerd. Doel van het festival is de culturele banden en historische connecties van Australië en Nederland met landen als Japan, India en Indonesië te verkennen. Deze landen zijn met elkaar verbonden door de historische reizen van de Nederlandse Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC). Net als tijdens de vorige twee edities is de Nederlandse Ambassade een trots sponsor van dit festival.

9 Presentatie van de memoires van militaire veteraan Paul Couvret

Op woensdag 13 augustus zijn de memoires van de militaire veteraan Paul Couvret gepresenteerd in de National Library of Australia in Canberra. Couvret, waarschijnlijk één van de bekendste Nederlanders in Australië, stierf in 2013 op 91-jarige leeftijd. Hij leidde een uitzonderlijk leven. Deze publicatie, die zowel gedrukt als in E-book zal verschijnen, benadrukt de diepgaande militaire geschiedenis die Nederland en Australië delen. Om die reden is de Nederlandse Ambassade in Canberra een trots sponsor van dit project.

10 Mensenrechtentulp 2014

De Mensenrechtentulp is een jaarlijkse prijs voor personen of organisaties die op een vernieuwende manier de mensenrechten in de wereld bevorderen. Mensenrechtenverdedigers van over de hele wereld kunnen vanaf heden worden voorgedragen voor de Mensenrechtentulp 2014.