Ambassade, Consulaat-Generaal en Consulaten, Australië

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 194

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Twee stageplaatsen op de Afdeling Culturele Zaken en Publieksdiplomatie

De Nederlandse Ambassade in Canberra biedt twee studenten de mogelijkheid om 6 maanden, van begin maart tot eind augustus 2015, voltijd (40 uur) stage te lopen bij de Afdeling Culturele Zaken en Publieksdiplomatie.

2 Nationale Herdenking MH17

In Amsterdam vindt op maandag 10 november de nationale herdenkingsbijeenkomst van de ramp met vlucht MH17 plaats. De herdenking is alleen toegankelijk voor genodigden. Dit zijn nabestaanden van slachtoffers en betrokkenen bij de vliegramp.

3 Minister-president Rutte van 5 tot 7 november naar Maleisië en Australië

Minister-president Rutte brengt op woensdag 5 november 2014 een bezoek aan minister-president Najib Razak van Maleisië. Hij reist daarna door naar Australië waar minister-president Tony Abbott hem zal ontvangen.

4 Nederlandse paspoort- en visumaanvragen in Melbourne vanaf 2015

Wijziging v.w.b aangeboden consulaire diensten in Melbourne Op 1 januari 2015 zal het huidige Nederlandse Consulaat te Melbourne zijn deuren sluiten. Dit betekent dat er m.i.v. 1-1-2015 geen paspoortaanvragen meer kunnen worden ingediend op het kantoor te Market Street. Het is nog niet bekend wanneer een nieuwe honorair consul zal worden benoemd. Toch kunnen vanaf 1-1-2015 op bepaalde momenten paspoortaanvragen worden ingediend in Melbourne.

5 Overdracht scheepsonderdelen WOII

Dankzij een uitstekende samenwerking tussen Defensie en de ministeries van Buitenlandse Zaken van Australië en Nederland zijn 4 scheepsonderdelen, afkomstig van de wrakken van 2 Nederlandse marineschepen die in de Tweede Wereldoorlog tot zinken zijn gebracht, gisteren overgedragen aan het Marinemuseum in Den Helder.

6 Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken

Koning Willem-Alexander heeft Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Op vrijdag 17 oktober 2014 is hij op Paleis Noordeinde door de Koning beëdigd.

7 Uiver 1934-2014

Hare Excellentie mw. Annemieke Ruigrok, de Nederlandse ambassadeur in Australië, is benoemd tot beschermvrouw van de Uiver Memorial Community Trust in Albury. Op 25 oktober 2014 zal de stad Albury in New South Wales het 80-jarig jubileum van de landing van de Uiver vieren.

8 Dutch TV - Seizoen 6

Dutch TV Australia heeft seizoen 6 uitgebracht. De afleveringen van dit seizoen hebben een sterke focus op het maritiem en migranten erfgoed dat Nederland deelt met Australië. Verhalen over het eerste contact in 1606 dichtbij Mapoon, de tragedie van de Batavia, Nederlandse migranten en hun kinderen, de Maza zusters, en de geschiedenis van het opvangcentrum voor migranten in Bonegilla, en andere onderwerpen, worden verteld in 13 afleveringen die worden uitgezonden tot eind november.

9 Prinsjesdag

Op de derde dinsdag in september (Prinsjesdag) overhandigt de minister van Financien de Miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer.

10 Wat gebeurt er op Prinsjesdag?

Op 16 september 2014, Prinsjesdag, maakt de regering haar plannen voor 2015 bekend. Koning Willem-Alexander zal in de Ridderzaal de Troonrede uitspreken. Later op de middag biedt de minister van Financiën het koffertje met de Miljoenennota en de Rijksbegroting 2015 aan het parlement aan. Bekijk hier de animatie van wat er gebeurt op Prinsjesdag.