Ambassade, Consulaat-Generaal en Consulaten, Australië

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 198

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Paspoortaanvragen in Hobart in maart 2015

Een medewerker van het Nederlandse Consulaat-Generaal komt op 23, 24 en 25 maart 2015 naar Hobart en dit brengt u in de gelegenheid om een paspoortaanvraag in te dienen bij het Nederlandse Consulaat te Hobart.

2 Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015)

Op 16 en 17 april 2015 is Nederland gastheer van de Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015). De GCCS2015 gaat over de uitdagingen en kansen die verdergaande digitalisering nu en in de toekomst biedt. De conferentie is in Den Haag.

3 Paspoortaanvragen alleen op afspraak in 2015

Bij het Consulaat-Generaal in Sydney kan men voor paspoortaanvragen van maandag tot en met vrijdag terecht, maar in 2015 alleen op afspraak. Ook in Melbourne kan een paspoortaanvraag ingediend worden op bepaalde data, ook alleen op afspraak.

4 Zoektocht naar vermist VOC schip de 'Fortuyn'

Het vijfde VOC wrak in Australische wateren wordt misschien gauw gevonden. Vanaf 19 januari 2015 gaat een team van Australische maritieme archeologen nabij Christmas Island en de Cocos Keeling Islands op zoek naar het wrak van het Nederlandse VOC schip de Fortuyn (verloren gegaan in 1724).

5 Waarschuwing voor bosbranden in Australië

In verscheidene delen van Australië is het risico van zich snel uitbreidende bosbranden momenteel extreem groot. Het is daarom van groot belang om dagelijks het lokale nieuws te volgen en aanwijzingen van de autoriteiten en hulporganisaties strikt op te volgen. Bij twijfel kan de lokale brandweer of politie worden gebeld voor nadere informatie.

6 Consulaat-Generaal lanceert met trots hollandhubaustralia.com.au

Tijdens een brainstormdiner georganiseerd door de Consul-Generaal met vertegenwoordigers en CEO’s van Nederlandse bedrijven, is het idee ontstaan om een website te creëren met daarop alle Nederlandse bedrijven of bedrijven die Nederlandse producten of expertise verkopen in Australië.

7 Nationale Herdenking MH17

In Amsterdam vindt op maandag 10 november de nationale herdenkingsbijeenkomst van de ramp met vlucht MH17 plaats. De herdenking is alleen toegankelijk voor genodigden. Dit zijn nabestaanden van slachtoffers en betrokkenen bij de vliegramp.

8 Minister-president Rutte van 5 tot 7 november naar Maleisië en Australië

Minister-president Rutte brengt op woensdag 5 november 2014 een bezoek aan minister-president Najib Razak van Maleisië. Hij reist daarna door naar Australië waar minister-president Tony Abbott hem zal ontvangen.

9 Nederlandse paspoort- en visumaanvragen in Melbourne vanaf 2015

Wijziging v.w.b aangeboden consulaire diensten in Melbourne Op 1 januari 2015 zal het huidige Nederlandse Consulaat te Melbourne zijn deuren sluiten. Dit betekent dat er m.i.v. 1-1-2015 geen paspoortaanvragen meer kunnen worden ingediend op het kantoor te Market Street. Het is nog niet bekend wanneer een nieuwe honorair consul zal worden benoemd. Toch kunnen vanaf 1-1-2015 op bepaalde momenten paspoortaanvragen worden ingediend in Melbourne.

10 Overdracht scheepsonderdelen WOII

Dankzij een uitstekende samenwerking tussen Defensie en de ministeries van Buitenlandse Zaken van Australië en Nederland zijn 4 scheepsonderdelen, afkomstig van de wrakken van 2 Nederlandse marineschepen die in de Tweede Wereldoorlog tot zinken zijn gebracht, gisteren overgedragen aan het Marinemuseum in Den Helder.