Ambassade, Consulaat-Generaal en Consulaten, Australië

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 196

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Zoektocht naar vermist VOC schip de 'Fortuyn'

Het vijfde VOC wrak in Australische wateren wordt misschien gauw gevonden. Vanaf 19 januari 2015 gaat een team van Australische maritieme archeologen nabij Christmas Island en de Cocos Keeling Islands op zoek naar het wrak van het Nederlandse VOC schip de Fortuyn (verloren gegaan in 1724).

2 Paspoortaanvragen alleen op afspraak in 2015

Bij het Consulaat-Generaal in Sydney kan men voor paspoortaanvragen van maandag tot en met vrijdag terecht, maar in 2015 alleen op afspraak. Ook in Melbourne kan een paspoortaanvraag ingediend worden op bepaalde data, ook alleen op afspraak.

3 Waarschuwing voor bosbranden in Australië

In verscheidene delen van Australië is het risico van zich snel uitbreidende bosbranden momenteel extreem groot. Het is daarom van groot belang om dagelijks het lokale nieuws te volgen en aanwijzingen van de autoriteiten en hulporganisaties strikt op te volgen. Bij twijfel kan de lokale brandweer of politie worden gebeld voor nadere informatie.

4 Consulaat-Generaal lanceert met trots hollandhubaustralia.com.au

Tijdens een brainstormdiner georganiseerd door de Consul-Generaal met vertegenwoordigers en CEO’s van Nederlandse bedrijven, is het idee ontstaan om een website te creëren met daarop alle Nederlandse bedrijven of bedrijven die Nederlandse producten of expertise verkopen in Australië.

5 Nationale Herdenking MH17

In Amsterdam vindt op maandag 10 november de nationale herdenkingsbijeenkomst van de ramp met vlucht MH17 plaats. De herdenking is alleen toegankelijk voor genodigden. Dit zijn nabestaanden van slachtoffers en betrokkenen bij de vliegramp.

6 Minister-president Rutte van 5 tot 7 november naar Maleisië en Australië

Minister-president Rutte brengt op woensdag 5 november 2014 een bezoek aan minister-president Najib Razak van Maleisië. Hij reist daarna door naar Australië waar minister-president Tony Abbott hem zal ontvangen.

7 Nederlandse paspoort- en visumaanvragen in Melbourne vanaf 2015

Wijziging v.w.b aangeboden consulaire diensten in Melbourne Op 1 januari 2015 zal het huidige Nederlandse Consulaat te Melbourne zijn deuren sluiten. Dit betekent dat er m.i.v. 1-1-2015 geen paspoortaanvragen meer kunnen worden ingediend op het kantoor te Market Street. Het is nog niet bekend wanneer een nieuwe honorair consul zal worden benoemd. Toch kunnen vanaf 1-1-2015 op bepaalde momenten paspoortaanvragen worden ingediend in Melbourne.

8 Overdracht scheepsonderdelen WOII

Dankzij een uitstekende samenwerking tussen Defensie en de ministeries van Buitenlandse Zaken van Australië en Nederland zijn 4 scheepsonderdelen, afkomstig van de wrakken van 2 Nederlandse marineschepen die in de Tweede Wereldoorlog tot zinken zijn gebracht, gisteren overgedragen aan het Marinemuseum in Den Helder.

9 Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken

Koning Willem-Alexander heeft Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Op vrijdag 17 oktober 2014 is hij op Paleis Noordeinde door de Koning beëdigd.

10 Uiver 1934-2014

Hare Excellentie mw. Annemieke Ruigrok, de Nederlandse ambassadeur in Australië, is benoemd tot beschermvrouw van de Uiver Memorial Community Trust in Albury. Op 25 oktober 2014 zal de stad Albury in New South Wales het 80-jarig jubileum van de landing van de Uiver vieren.