Ambassade, Consulaat-Generaal en Consulaten, Australië

NieuwsRSS

41 t/m 50 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

41 Overdracht scheepsonderdelen WOII

Dankzij een uitstekende samenwerking tussen Defensie en de ministeries van Buitenlandse Zaken van Australië en Nederland zijn 4 scheepsonderdelen, afkomstig van de wrakken van 2 Nederlandse marineschepen die in de Tweede Wereldoorlog tot zinken zijn gebracht, gisteren overgedragen aan het Marinemuseum in Den Helder.

42 Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken

Koning Willem-Alexander heeft Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Op vrijdag 17 oktober 2014 is hij op Paleis Noordeinde door de Koning beëdigd.

43 Uiver 1934-2014

Hare Excellentie mw. Annemieke Ruigrok, de Nederlandse ambassadeur in Australië, is benoemd tot beschermvrouw van de Uiver Memorial Community Trust in Albury. Op 25 oktober 2014 zal de stad Albury in New South Wales het 80-jarig jubileum van de landing van de Uiver vieren.

44 Dutch TV - Seizoen 6

Dutch TV Australia heeft seizoen 6 uitgebracht. De afleveringen van dit seizoen hebben een sterke focus op het maritiem en migranten erfgoed dat Nederland deelt met Australië. Verhalen over het eerste contact in 1606 dichtbij Mapoon, de tragedie van de Batavia, Nederlandse migranten en hun kinderen, de Maza zusters, en de geschiedenis van het opvangcentrum voor migranten in Bonegilla, en andere onderwerpen, worden verteld in 13 afleveringen die worden uitgezonden tot eind november.

45 Prinsjesdag

Op de derde dinsdag in september (Prinsjesdag) overhandigt de minister van Financien de Miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer.

46 Wat gebeurt er op Prinsjesdag?

Op 16 september 2014, Prinsjesdag, maakt de regering haar plannen voor 2015 bekend. Koning Willem-Alexander zal in de Ridderzaal de Troonrede uitspreken. Later op de middag biedt de minister van Financiën het koffertje met de Miljoenennota en de Rijksbegroting 2015 aan het parlement aan. Bekijk hier de animatie van wat er gebeurt op Prinsjesdag.

47 Minister Timmermans kandidaat voor hoge EU-functie

EU-commissievoorzitter Jean-Claude Juncker maakte op woensdagmiddag bekend wie hij in zijn team wil hebben. Minister Frans Timmermans is daarin zijn eerste vicevoorzitter en rechterhand.

48 Ereteken van Verdienste

De Australische Minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop, heeft het prestigieuze Ereteken voor Verdienste van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken ontvangen.

49 Belangrijk nieuws over het aanvragen van Nederlandse paspoorten

De uitgifte van Nederlandse reisdocumenten gaat wereldwijd veranderen. Ook in Australië. Vanaf 1 oktober 2015 nemen de Honoraire Consulaten in Adelaide, Brisbane, Melbourne en Perth en de ambassade in Canberra in Australië geen paspoort- en visumaanvragen meer in behandeling.

50 Zest Festival 2014

Op zaterdag 20 en zondag 21 september zal in Kalbarri in Western Australia het derde Zest Festival worden georganiseerd. Doel van het festival is de culturele banden en historische connecties van Australië en Nederland met landen als Japan, India en Indonesië te verkennen. Deze landen zijn met elkaar verbonden door de historische reizen van de Nederlandse Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC). Net als tijdens de vorige twee edities is de Nederlandse Ambassade een trots sponsor van dit festival.