Ambassade, Consulaat-Generaal en Consulaten, Australië

Wat kan het Consulaat-Generaal in Sydney voor u betekenen?

Het Consulaat-Generaal in Sydney biedt u graag ondersteuning op het gebied van handel. Zowel startende als ervaren ondernemers en bedrijven kunnen bij ons terecht. Wij kunnen u assisteren en ondersteunen door het leggen van contacten, het beantwoorden van handelsvragen en het zoeken naar handelspartners.

Dienstverlening:

  • Leveren van advies betreffende handel met Australië of het vestigen van (een deel van) uw bedrijf in Australië.
  • Informeren over de lokale manier van zaken doen.
  • Assistentie bij het vinden van marktinformatie, excl. uitgebreide marktanalyses.
  • Leveren van meer specifieke sectorale informatie.
  • Leveren van informatie over de Australische wet- en regelgeving.
  • Assisteren bij het vinden van de juiste contactinformatie.
  • Gebruik van het netwerk van contacten van het Consulaat-Generaal.
  • Georganiseerde activiteiten die handel en investeringen promoten (handelsmissies, deelname beurzen, seminars etc.)
  • Ondersteuning bij het zoeken van de juiste zakenpartners via de zakenpartnerscan.

Kijk voor een overzicht van alle diensten die de Rijksoverheid u biedt met betrekking tot internationaal ondernemen op http://www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen of download de app ‘NL Exporteert’.

 Ondernemen in Australië:

Wilt u  een onderneming opzetten in Australië? Het postennet Australië heeft voor de startende ondernemer het document ‘Ondernemen in Australië’ opgesteld. In dit document wordt onder andere meer informatie gegeven over het Australische regeringssysteem, de wetgeving, overheidsaanbestedingen en de verschillende bedrijfsvormen in Australië. Daarnaast behandelt het document stapsgewijs de procedure van het opzetten van een onderneming in Australië. Gedacht moet hier worden aan de visumaanvraag, bedrijfsregistratie, werknemers en pensioenvoorziening. ‘Ondernemen in Australië’ kunt u opvragen door een mail te sturen naar syd-ez@minbuza.nl.

Handelsvragen

Heeft u vragen over de (lokale) Australische markt? Of wilt u graag praktische tips voor bepaalde sectoren ontvangen? U kunt het Consulaat-Generaal altijd mailen met handelsvragen. U kunt uw handelsvraag sturen naar syd-ez@minbuza.nl

Zakenpartnerscan

Heeft u concrete plannen om internationaal zaken te doen? En zoekt u een zakenpartner? Wij bieden u via een zakenpartnerscan een persoonlijke introductie bij mogelijke buitenlandse zakenpartners. Een zakenpartnerscan is een overzicht van contactgegevens van mogelijke zakenpartners, die voldoen aan de door u gestelde criteria. Dat kunnen agenten of distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties. De zakenpartners in uw doelmarkt die wij vervolgens aan u voorleggen zijn door ons persoonlijk benaderd. Zij hebben bovendien aangegeven met u in contact te willen komen. U profiteert hiermee van ons uitgebreide netwerk en onze kennis van de lokale markt. Heeft u interesse in een zakenpartnerscan? Maak dan een afspraak met een van de adviseurs Internationaal Ondernemen bij het RVO in Den Haag via 088 602 80 60 of neem contact op met het Consulaat-Generaal in Sydney via syd-ez@minbuza.nl

Elke Nederlandse ondernemer met concrete plannen voor internationaal zakendoen komt in aanmerking voor een zakenpartnerscan. Bent u al actief in Australië en zoekt u nieuwe handelscontacten? Ook dan kunt u een zakenpartnerscan laten maken.

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten en evenementen? Volg ons dan op: